Ако никога преди не сте играли покер, пропускате нещо. Тук ще научите основите на играта, включително как да играете блъфове и как да изчислявате вероятностите си. Ще научите и различните варианти на покер, като Омаха, Луд ананас, Доктор Пепър и 5-Card Stud. Има покер игра за всеки и правилата на всяка от тях могат да бъдат намерени онлайн.
Основни правила на покера
Основните правила на покера са прости, но изненадващо сложни. Въпреки факта, че изходът от покер играта е силно повлиян от случайността, играчите все пак влагат пари в пота доброволно, в някои случаи, за да блъфират опонентите си. Всъщност играта на покер е толкова сложна, че използва вероятността като едно от основните правила. Тази статия ще разгледа основните правила на покера, от интервалите на залагане до блъфирането.
Въпреки че много от правилата може да изглеждат сложни, те не са. Дори и да започнете с основите, пак ще трябва да научите как да играете играта и да увеличите максимално шансовете си за победа. Налични са няколко ресурса, които да ви помогнат да подобрите покер уменията си, от гледане на видеоблогове в YouTube до регистрация в сайтове за онлайн обучение по покер. Правилата на покера не са трудни за научаване, но усвояването им ще отнеме цял живот. Докато много варианти имат уникални правила, има някои основни насоки, които се прилагат за почти всички от тях.
След като определите ръката си, следващата стъпка в играта е да разкриете ръката си. Ако вашите опоненти държат по-висока ръка от вашата, трябва да разкриете ръката си. В противен случай ще загубите ръката. Ако не ви е удобно да показвате ръката си, можете да фолднете. Въпреки това, тази тактика може да се счита за лош протокол и може дори да ви забрани от играта. Също така е важно да запомните, че е против правилата на играта да лъжете за вашите карти. Ако не знаете този протокол, можете да изтеглите официална диаграма на ръцете от уебсайта за покер at https://kazinoekstra.com.
Вероятности за спечелване на ръка
Ако изобщо сте играли покер, вероятно сте чували термина “аут” преди. Всяка карта в ръката ви, която е полезна за формирането на печеливша ръка, е “аут”. Повечето покер играчи ще обсъждат аутове само след флопа. Независимо от това, има много просто правило, което можете да приложите, за да изчислите шансовете си да спечелите ръка след флопа. Ето три ключови компонента, които ще ви помогнат да разберете шансовете си да спечелите ръка.
Първата стъпка в изчисляването на вашите шансове за спечелване на ръка е да изчислите вероятността да изтеглите конкретната ръка. Можете да определите вероятността, като умножите броя на възможните ръце с броя на картите в пробното пространство. Например, има четири начина да направите роял флъш от пет карти. Това е еквивалентно на четири шанса в 26 карти, така че вероятността е 0,000154%. Ако имате четири сърца, имате 0,0349% шанс да изтеглите роял флъш.
Ако имате фул хаус, вероятността е 2,5961%. Въпреки това, тази стойност може да варира в хода на ръката. Ако сте 99% фаворит, можете да загубите от играч, който има 1% шанс. Бед бийт може да съсипе играта на покер играча. Така че е важно да изчислите шансовете за спечелване на ръка възможно най-рано.
Блъфиране
Има няколко важни неща, които трябва да запомните, когато блъфирате в покера. Първо, никога не трябва да влизате в ръка с намерението да блъфирате. Вместо това трябва да блъфирате само ако сте уверени, че можете да спечелите пота. Блъфирането също може да ви бъде от полза, ако имате добра ръка, но е по-добре да знаете шансовете, преди да започнете да блъфирате. Ето няколко съвета как да се възползвате максимално от своите блъфове:
Трябва да знаете шансовете и как да разчитате ръцете на другите играчи, преди да решите да блъфирате. Трябва да знаете моделите на залагане на вашите опоненти, пот шансовете и избора на ръце. Никога не трябва да блъфирате за забавление – това рядко работи и обикновено ще ви хванат. Блъфирането в покера се практикува най-добре в игрите лице срещу лице. Ако играете в Интернет, трябва да сте наясно с някои често срещани грешки, които хората правят, когато блъфират.
Първо, не забравяйте, че блъфирането не е лесно. Опонентите ви постоянно ще поставят под съмнение вашата покер ръка. Трябва да използвате времето си, за да накарате опонента си да се откаже от най-добрата си ръка. Блъфирането може да бъде страхотна стратегия, когато сте в трудна позиция. Въпреки това, не прекалявайте, тъй като това може да провали покер играта ви. В крайна сметка трябва да играете с ръката, която имате, но не се страхувайте да играете на сигурно.
Стратегия за блъфиране
Сред различните стратегии за блъфиране най-ефективната е избягването на игра срещу експерти и играчи с мозъчна смърт. Експертите са склонни да плащат блъфове, а слабите играчи са по-лесни за заблуда. Докато залагате, не забравяйте да покажете отношението на играча с най-добрата ръка. Покер блъфът трябва да се основава на пот шансовете и да показва личността на човек, който е най-вероятно да спечели. Внимавайте обаче да не прекалявате.
Държане на покет карти от различни бои
Ръка в покер, съставена от три карти от еднакъв ранг и различни бои, се нарича фул хаус. Алтернативно, това може да бъде отделен чифт идентични карти с ранг в две различни бои. В последния случай най-високата ръка от тройка се нарича флъш. Ръката с най-висока стойност е стрейт, а асото може да бъде високо или ниско, но не и двете.
Блъфиране с чифт аса
Блъфирането с чифт асо в покера е добър начин да подобрите шансовете си да спечелите ръка. Трябва да сте наясно с шансовете, свързани с чифта аса. Ако нямате аутове на борда, опонентът ви ще бъде принуден да фолдне. Освен това, блъфирането с чифт аса ще ви позволи да правите пари и да прикриете моделите си на игра.
Можете да използвате аса от една боя за полу-блъф. Можете да рейзнете с аса от една боя след флопа. Препоръчително е да използвате картите си агресивно, но не прекалявайте. Винаги имайте предвид силата на ръцете на опонентите си, преди да рейзнете или да заложите. Използването на тези две карти по правилния начин ще увеличи максимално шансовете ви за печалба. Ако играете консервативно, в крайна сметка ще загубите ръката си, вместо да я спечелите.
Блъфиране с фул хаус
Блъфирането с фул хаус в покера е интересна стратегия, която да използвате, ако искате да спечелите пота. Блъфирането не винаги работи и има моменти, когато е лоша идея да платите или да фолднете, но ако сте в състояние да проучите добре ръката на опонента си, трябва да можете да се възползвате максимално от тази възможност. Като блъфирате с фул хаус, все още можете да накарате опонентите си да мислят, че държите по-слаба ръка.
Фул хаусът в покера е ръка, в която имате три еднакви и два чифта. Рядко се случва да получите два фул хауса едновременно, но ако го направите, опонентите ви може да успеят да ви платят. Важно е да запомните, че най-добрата стратегия за фул хаус е да заложите на силата на дилъра. Ако имате два чифта от пет или повече карти, трябва да заложите повече, отколкото можете да си позволите да загубите. Блъфирането с фул хаус може да доведе до огромна печалба.
Въпреки че блъфирането с фул хаус в покера е ефективна стратегия в Stud игрите, то е и ефективен начин да спечелите време. За да бъдете ефективни в блъфирането, ще искате да знаете скритите карти на опонента си и позицията на неговото или нейното място. Запомнете, че не е добра идея да базирате блъфа си на магическото число и твърде много блъфиране ще ви направи слаб диапазон. Освен това твърде честото блъфиране може да доведе до по-слаб рейндж, а неуспехът да се възползвате от тези възможности може да ви коства много потове.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>